Nastere & perineu puternic?!?

Nastere & perineu puternic?!?

Nastere & perineu puternic?!?

Perineu tonifiat.Tot mai raspandita este credinta ca perineul se relaxeaza sau mai popular spus "se slabeste" daca nasti pe cale naturala. Din pacate acesta este unul dintre motivele  ce determina femeile sa opteze pentru nasterea prin operatia cezariana.

Pentru ca este un subiect foarte serios, care intereseaza atat gravida cat si partenerul ei, prin prisma vietii sexuale, am rugat-o pe Vania Limban, moasa si coach, sa ne spuna ce crede ea despre acest mit. 

"Perineul nu slabeste din cauza nasterii naturale pe cale vaginala! Indiferent cum naste viitoarea mamica, pe cale vaginala sau prin operatie cezariana, tonusul perineal este influentat de modificarile secretiilor hormonale din aceasta perioada. In speta, de cresterea secretiei de elastina, care inmoaie articulatiile, ligamentele, musculatura din zona pelvina pregatindu-o pentru  o nastere mai usoara.

Tonifierea perineului

Din aceasta cauza, este necesara retonifierea perineului in acesta perioada, ceea ce poate avea ca efect cresterea elasticitatii lui si mentinerea integritatii  la nastere, fara ruptura sau epiziotomie.

Metodele de tonifiere a perineului in sarcina constau in:

  • Masaj perineului in ultimele saptamani de sarcina
  • Gimnastica Perineum Fit
  • Metoda Epi-No

Cele trei metode se pot folosi combinat, efectul final fiind mult mai mare.

Metoda Epi-No www.epi-no.ro sau www.epi-no.de are la baza o traditie Africana, care consta in utilizarea  unor tartacute , numite “grurd” sau “kalabash”. Folosind principiile acestei traditii, un medic german a conceput  acest dispozitiv Epi-No,  care prezinta avantajul major ca poate fi manipulat de viitoarea mamica, fara sa fie nevoie de prezenta si ajutorul medicului, moasei sau al unui kinetoterapeut. Pe de alta parte, metoda ofera si posibilitatea evaluarii si masurarii pecise a tonusului perineal cu ajutorul unui manometru, atasat acestui dispozitiv.

Epi-No

Metoda Epi-No este foarte eficienta si dupa nastere, cand se poate folosi pentru retonifierea perineului.

Acest dispozitv este recomandat si tonifierii perineului dupa operatii in zona urogenitala sau in cazul persoanelor aflate la menopauza.

Pentru toate aceste solutii Active Family Center www.activecenter.ro ofera un program complex de evaluare si tonifiere a perineului:

  • Gimnastica Perineala: martea 18:00-19:00
  • Info Q&A Perineu, modul educational: martea 19:00-20:30 (bilunar)
  • Consultanta perineala cu moasa sau kinetoterapeutul: flexibil cu programare

Active Family Center

Pentru mai multe articole interesante, vizitati doctormit.ro

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

bronz, riduri, ultraviolete,
Anterior
Legatura dintre bronz si riduri
dependenta de mancare,
Urmator
Dependenta de mancare

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Nastere & perineu puternic?!?