Asigurare autism | Transplant cu celule stem decontat

Asigurare autism | Transplant cu celule stem decontat

Eurolife FFH & Stem Sure lanseaza prima asigurare din Romania care acopera cheltuielile cu tratarea autismului

STEMCare, asigurare autism, EUROLIFE FFH, celule stem,

Asigurarea STEMCare Autism deconteaza costul de 6,000 Euro al unui potential transplant cu celule stem pentru a trata autismul.

Bucuresti, 28 aprilie – Eurolife FFH in parteneriat cu Stem Sure (companie de servicii medicale din domeniul recoltarii, procesarii si stocarii de celule stem) lanseaza prima asigurare din Romania care acopera costurile aferente unui potential transplant de celule stem la copii pentru tratarea autismului. STEMCare Autism este un produs co-branded dezvoltat de Eurolife FFH in colaborare cu Stem Sure si INK – Broker de Asigurare, si este o inovatie atat pe segmentul asigurarilor, cat si pentru industria recoltarii de celule stem.

 

Noul produs de asigurare acopera costurile aferente unei eventuale proceduri de tratare a autismului cu celule stem la copii, in limita sumei de 30,000 RON (echivalentul a 6,000 Euro). Potrivit specialistilor din domeniu, celulele stem recoltate la nastere prezinta potentialul necesar pentru tratarea autismului, interventie care se poate efectua inclusiv in Romania. Tratamentul consta in administrarea unei singure perfuzii, similar unei transfuzii de sange. In Romania, costurile asociate procedurii sunt echivalentul a 6,000 de Euro, suma ce poate fi acoperita integral acum prin asigurarea STEMCare Autism. Asigurarea poate fi incheiata pentru copiii cu varsta intre 0-1,6 luni, prima anuala fiind de 110 lei, prin intermediul companiei Stem Sure.

Ce este STEMCare Autism?

„STEMCare Autism reprezinta un produs de asigurare revolutionar. Si ne bucuram ca impreuna cu partenerii de la Stem Sure putem arata ca asigurarile sunt produse utile, care vin in sprijinul oamenilor in momentele cele mai dificile din viata. Pentru Eurolife FFH aceasta lansare reprezinta inca un pas inainte in consolidarea portofoliului de produse complementare, noi pentru piata locala, dezvoltate in colaborare cu companii care isi doresc la randul lor sa faca diferenta pe segmentul de business in care sunt prezenti, in beneficiul clientului final”, a declarat Anita Nitulescu, CEO Eurolife FFH Asigurari Romania.

Dr. Bogdan Ivanescu„Ganditi-va la ce este in mintea si in sufletul parintilor ai caror copii, la varsta de 2 ani, inca nu le raspund inapoi atunci cand acestia le vorbesc, ori care nu se uita in ochii tatalui sau ai mamei! Acestea sunt reperele profund umane ce ne confirma relatia cu copiii nostri si dragostea pe care le-o daruim. Cand aceste repere nu se regasesc, suferinta parintilor este inimaginabila, mai ales ca este rascolita cu fiecare cuvant ori soapta adresata celui mic. Cunosc aceasta suferinta deoarece coordonez studiul clinic in cadrul caruia facem aceste tratamente si vorbesc cu parintii ai caror copii beneficiaza de aceasta optiune. De astazi, insa, aceasta situatie se schimba. Accesul la tratamentele cu celule stem tinere, recoltate la nastere, se democratizeaza!”, a declarat dr. Bogdan Ivanescu, Directorul General al Stem Sure si creatorul platformei medicale Doctor MiT.

Din datele Stem Sure, 95% dintre formularele de cerere de tratament completate de catre parinti releva faptul ca in cazul celor mici care au fost diagnosticati cu tulburare din spectrul autist, parintii nu s-au gandit sa le recolteze celule stem la nastere poate pentru ca s-au temut ca nu ar avea banii sa urmeze si tratamentul daca ar fi cazul.

Lansarea primei asigurari care acopera costurile tratamentului pentru autism | Asigurare Autism

Lansarea acestui tip de asigurare constituie un raspuns responsabil din partea companiilor implicate in domeniu, in contextul in care incidenta cazurilor de autism la nivel international este in continua crestere.

In urma cu sapte ani, Center for Disease Control din Statele Unite (CDC) indica o incidenta de 1 la 78, pentru ca in anul 2020 aceasta sa creasca la 1 din 59. Potrivit analizelor de specialitate, exista premise ca incidenta sa creasca in viitorul apropiat la un nivel de 1 la 44, ceea ce ar insemna ca intr-o maternitate in care se nasc 220 de copii, 5 dintre acestia sa fie diagnosticati cu o tulburare mai blanda sau mai severa din spectrul autist in urmatorii 3-7 ani.

Ce este autismul?Tratamentul autismului

Autismul este considerat un spectru de tulburari de dezvoltare neuropsihiatrica, cu o larga paleta de manifestari. Cauzele aparitiei raman deocamdata necunoscute. Primele dovezi ale unui potential tratament cu celule stem pentru aceasta afectiune au fost documentate in a doua jumatate a deceniului trecut, cand profesoara Joanne Kurtzberg de la Duke School of Medicine (SUA) a observat o imbunatatire a simptomelor specifice autismului in cazul pacientilor care beneficiau de transplant cu celule stem recoltate la nastere pentru tratamentul paraliziei cerebrale. Se stie acum ca paralizia cerebrala poate fi abordata cu succes cu ajutorul acestui tip celular, insa rezultatele pozitive legate de tulburarea de spectru autist au fost o surpriza.

Aceasta a facut ca munca profesorului Kurtzberg in domeniul celulelor stem recoltate la nastere sa fie extinsa si catre alte studii clinice, de aceasta data dedicate exclusiv tratarii autismului cu celule stem tinere. Astfel, dupa primele doua studii clinice desfasurate pe zeci si sute de copii, in care s-a testat profilul de siguranta si eficacitatea acestui tratament, perfuzarea autologa de celule stem recoltate la nastere in organism a aratat ca determina imbunatatiri ale conditiei pacientului in 70% dintre cazuri.

###

Despre EUROLIFE FFHEUROLIFE FFH

Eurolife FFH este o companie de top pe segmentul asigurarilor cu o experienta de peste 15 ani pe piata locala. Eurolife FFH acopera un portofoliu complex de riscuri: asigurari de viata, asigurari de invaliditate, asigurari de somaj, asigurari de imobil, asigurari de accidente, asigurari de sanatate, asigurari de raspundere civila, asigurari de calatorie, asigurari de bilete. Aceasta include companiile Eurolife FFH Asigurari de Viata si Eurolife FFH Asigurari Generale, fiind o subsidiara a Eurolife FFH Insurance Group. Eurolife FFH Insurance Group face parte din Fairfax Financial Holdings Limited, unul dintre liderii pietei de asigurari la nivel international. Mai multe detalii gasiti pe: eurolife-asigurari.ro.

Logo Stem SureDespre Stem Sure 

De peste un deceniu Stem Sure inoveaza si dezvolta piata medicala a utilizarii de celule stem si progenitorii. Astfel, in premiera pentru Romania, a oferit parintilor sansa unei duble utilizari a celulelor stem recoltate la nastere prin intermediul recipientului bi-compartimentat asimetric, a creat primul program CSR al comunitatii de profil prin plantarea cate unui copac pentru fiecare copil ale carui celule stem au fost recoltate folosind serviciile Stem Sure si, nu in cele din urma, a realizat primul transplant de celule stem din Romania in cazul unei fetite in varsta de patru ani diagnosticata cu TSA.

Stem Sure ofera parintilor romani acces la singurul serviciu de profil realizat intr-o banca de celule stem acreditata JACIE si AABB. Aceasta caracteristica unica pentru Romania creste sansa accesului copilului la cel mai bun centru de transplant din lume din punct de vedere al experientei in tratamentul bolii diagnosticate, cu alte cuvinte maximizand sansele de vindecare ale beneficiarului de transplant cu celule stem. Mai multe detalii gasiti pe: stemsure.ro.

Despre INK BrokerINK Broker

INK Consultanta – Broker de Asigurare ofera servicii de brokeraj in asigurari din 2003. Specializat in Bancassurance, cu clienti importanti ca Romstal Leasing, Bank of Cyprus Leasing Romania, Good Bee Credit, Claret Euro Credit IFN, incepand cu 2017 au diversificat gama de servicii prin crearea de produse noi de asigurare dedicate sportivilor (ciclism, alpinism, schi), serviciilor de ride-sharing (Uber) etc.

 

Keywords: asigurare autism, transplant celule stem,

Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

neonatologie, nastere, Simona Vladareanu,
Anterior
Neonatologie sau primele 28 de zile de viata #1
hepatita la copii, adenovirus, boli infectioase,
Urmator
Informatiile despre noua hepatita intalnita la copii

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Asigurare autism | Transplant cu celule stem decontat