Vrei un sistem cardiovascular sanatos?

Vrei un sistem cardiovascular sanatos?

Sistem cardiovascular, Revidox,

Vrei un sistem cardiovascular sanatos?

Cu totii ne dorim un sistem cardiovascular sanatos. Cum il putem ajuta cu Revidox?

Vrei o inima tanara si un sistem vascular in forma? Atunci afla acum ce poti face pentru a atinge acest obiectiv cu Revidox!

In afara de "Vrei un sistem cardiovascular sanatos?"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: sistem cardiovascular, trigliceridele, colesterolul, inima, Revidox, , Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt Doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor ce spun ca este important sa dam copiilor ulei de peste in copilarie sau ca un mar pe zi tine doctorul departe.

De fapt, daca ne gandim, aceste mituri par sa ne invete ce sa facem ca sa traim o viata plina de sanatate. Atunci sa mergem pe mana lor si sa vedem ce putem face pentru a avea pe termen lung, o inima sanatoasa.

Sanatatea sistemului cardiovascular

Este acesta un subiect important pentru fiecare dintre noi?

Ca sa raspundem ar trebui sa vedem cati oameni mor, in fiecare an, la nivel mondial, din cauza bolilor cardiovasculare?

  1. 150,000
  2. 1,000,000
  3. 20,000,000 sau
  4. 1,000,000,0000

Avand in vedere ca, pe Pamant, suntem cam 7 miliarde de locuitori, valoarea de un miliard de la raspunsul 4 este incorecta – ar insemna ca in fiecare an sa ne moara un cunoscut din 7. Valoarea corecta este urmatoarea – 20 de milioane. Este ca si cand, la fiecare 365 de zile, o tara cu o populatie ca a Romaniei, dispare de pe fata pamantului din cauza unei unei singure arii patologice – cea cardiovasculara.

V-am convins ca o inima sanatoasa si un sistem cardiovascular intretinut bine, conteaza?

In regula, insa ca sa vedem ce solutii avem, ar trebui sa intelegem ce anume imbolnaveste atat inima cat si vasele.

  1. colesterolul
  2. trigliceridele
  3. apo-lipoproteina B sau
  4. (o armata formata din) toate (acestea)

Daca urmariti emisiunea Doctor MIT inseamna ca sunteti preocupati de sanatate si, prin urmare, stiti ca raspunsul este - toate acestea.

Dar cum pot imbolnavi toate acestea sistemul cardiovascular? Auzim cat de nocive sunt pentru noi grasimile precum colesterolul “rau” si trigliceridele dar stim de fapt in ce mod ne afecteaza acestea? Ca sa intelegem ar trebui sa alegem corect dintre urmatoarele variante de raspuns.

Astfel sistemul nostru cardiovascular se imbolnaveste prin aparitia:

  1. hipertensiunii (arteriale)
  2. ateroamelor
  3. ficatului gras sau a
  4. cardiomegaliei

Va rog sa fiti atenti la variantele de raspuns pentru ca doar unul este suficient de specific cat sa fie si corect: astfel, cardiomegalia adica cordul marit nu are de-a face cu nici una dintre impricinatele, colestrol, trigliceride sau lipoproteina B, ficatul gras are de-a face cu toate acestea dar fara a fi principalul vinovat pentru patologia cardiovasculara si, daca trecem si de hipertensiune, aflam ca ateroamele sunt principala cauza pentru suferinta cardiovasculara determinata de cei trei dusmani: colesterolul rau, trigliceridele in exces si lipoproteina B.

Colesterolul, trigliceridele si infarctul miocardic

Dar cum reusesc sa ne faca rau cei trei compusi biologici? Aici va rog sa fiti foarte atenti la explicatie si sa ma credeti pe cuvant pentru ca o sa va sumarizez ceva ce se invata in cateva luni la facultatea de medicina.

Astfel, colesterolul si trigliceridele se plimba prin sangele nostru catre diversele organe care au nevoie de ele. Insa ele nu se plimba de capul lor ci sunt purtate de catre niste carausi care sunt lipoproteinele. Insa lipoproteinele sunt si ele de mai multe feluri printre care gasim si varianta LDL – in engleza “low-density lipoproteins” iar in romana lipoproteine cu densitate mica. Daca avem prea multi carausi de acest fel, LDL, atunci combinatia lor cu colesterolul, duce la asa-zisul colesterol rau care ajunge pe peretele vasului de sange, pe care, pur si simplu, il penetreaza si il deformeaza.

Acum ca am inteles in ce fel acesti compusi ne pot afecta vasele, haideti sa aflam de ce aceasta ingustare ne poate afecta viata. Pentru ca:

  1. (pe peretele deformat se pot lipi in timp si mai multe grasimi ducand la) scaderea fluxului de sange
  2. pot oblitera (adica infunda) vasul de sange
  3. (ateromul se poate desprinde si infunda un vas coronarian ducand la) infarct miocardic sau
  4. toate (aceste scenarii sunt posibile)

Cum influenteaza ateroamele sistemul cardiovascular

Pe scurt, ateroamele ingusteaza vasele de sange pana le infunda si, la un moment dat, dopul format sau o portiune de aterom pleaca de la locul ei, se plimba prin organism si infunda, de exemplu, un vas coronarian adica cel ce tine inima hranita cu sange de unde si infarctul miocardic, soldat in majoritatea cazurilor cu deces.

Acum ca am aflat atat de multe si am inteles de ce grasimile in exces ne pot ucide, haideti sa vedem ce putem face ca sa traim o viata cat mai ferita de bolile cardiovasculare.

Pai, in primul rand, sa mancam mai putin gras, in al doilea rand sa ne intretinem sanatatea prin activitate fizica si prin ceva mai mult decat un mar pe zi si aici ma refer la complexe biologice pe care, altfel, ne-ar fi greu sa le obtinem pur si simplu din natura.

Dar ce ar trebui sa cerem de la aceste combinatii de principii biologice? Sa ne scada:

  1. (concentratia de) Proteina C reactiva (din sange)
  2. (agentii inflamatiei adica) Interleukina
  3. TNF (adica Tumor Necrosis Factor sau mai pe romaneste spus, sa ne scada Factorul de Necroza Tumorala) sau ideal ar fi sa le faca pe
  4. toate (acestea)

Daca am avut in optiuni si varianta ideala haideti sa o alegem pe aceasta!

Dar in ce procent s-a demonstrat ca principiile bioactive pot scadea acesti indicatori?

  1. (cu) 1%
  2. (intre 20%-26%)
  3. (peste 50%) sau intre
  4. 90%-100%

Orice varianta mai mare de 50% probabil ca ne-ar dezechilibra puternic statusul imunitar pe cand o scadere de doar 1% nu ar reprezenta in nici un fel beneficiul pe care il cautam pentru sanatate. Studiile clinice au aratat insa ca reusim sa scadem Proteina C reactiva cu 26%, anumite Interleukine cu pana la 24% iar Tumour Necrosis Factor cu cel putin 20%.

Ateromii si actiunea lor asupra circulatiei

Acum ca am aratat cum am putea sa ne imbunatatim sistemul cardiovascular, scazand riscul de ateroame si implicit de infarct, haideti sa aflam si care sunt principiile bioactive “de tras la raspundere” pentru toate aceste fapte bune. Asa ca, fara a fi o mare surpriza , ne intoarcem la prietenii nostri:

  1. resveratrol(ul)
  2. punicalagine(le)
  3. procianide(le) sau
  4. (o combinatie din) toate (aceste molecule)

Protectia sistemului cardiovascular cu Revidox

O formula ce le contine pe toate - fara a fi nevoiti sa mancam cate 45 de kilograme de struguri pe zi pentru a obtine cate 8 miligrame de resveratrol bioactiv, procianidele si punicalaginele la care adaugam si seleniul ca imunomodulator, reduce efectul negativ al colesterolului rau si al trigliceridelor prin dimunarea cu 20-26% a Proteinei C reactive, a Interleukinei 6 si 10 si a Tumor Necrosis Factor, pastrandu-ne un  sistem cardiovascular in forma pe care ne-o dorim!

Revidox suplimentul alimentar ce ne ajuta sa mentinem un sistem cardiovascular sanatos.

Curios sa afli despre metodele naturale de a-ti mentine sanatatea si de a-ti prelungi viata? Atunci urmareste-ne, viziteaza doctormit.ro si pagina de Facebook a emisiunii.
“Intreaba si cerceteaza!” si nu pierde Doctor MIT!

Acest episod va este oferit de Revidox.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Imbatranirea, Revidox,
Anterior
Afla cum poti iti poti intarzia imbatranirea cu Revidox!
stres, cancer,
Urmator
Stres egal cancer! Cat este de adevarat?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Vrei un sistem cardiovascular sanatos?