Vitamina C - episodul 2

Vitamina C - episodul 2

Vitamina C

Vitamina C - episodul 2

Urmareste acest episod pentru a afla cele mai importante informatii despre Vitamina C!

Tot ce vrei sa stii despre vitamina C gasesti in aceasta serie dedicata acestei regine a vitaminelor!

In afara de "Vitamina C - episodul 2"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: vitamina C, acisd ascorbic, boli infectioase, vitamine, remedii traditionale, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor ce spun ca vitamina A iti imbunatateste vederea sau ca vitamina K opreste sangerarile.

Acest episod Doctor MIT este dedicat vitaminei C, fiind continuarea episodului anterior in care am aflat ce este vitamina C si ce lucruri grozave stie sa faca. Daca vreti sa le aflati, vizitati site-ul emisiunii Doctor MIT accesand doctormit.ro.

Pana atunci, astazi aflam daca vitamina C chiar stie sa vindece cancerul, daca te pazeste de raceala si mai ales in ce alimente se gaseste!

Ce caracteristica aparte a vitaminei C ar sugera ca aceasta poate lupta impotriva cancerului?

  1. faptul ca acidul ascorbic adica vitamina C este un antioxidant puternic
  2. Ca leaga radicalii liberi din organism
  3. ca vitamina C reactioneaza gruparea OH adica radicalul hidroxil sau
  4. Din toate aceste motive

De fapt toate aceste formulari spun acelasi lucru si anume faptul ca acidul ascorbic reduce concentratia de radicali liberi produsi de oxidarile intracelulare care, in cantitati mari, sunt incriminati in aparitia cancerului.

Aceasta ne da avant in a crede ca mitul care spune ca aceasta vitamina, luata constant si in cantitati semnificative, reduce riscul de cancer.

In acest scop s-au desfasurat numeroase studii clinice. Va dati seama ce impact ar avea niste rezultate pozitive asupra industriei suplimentelor alimentare!

Ei bine, unul dintre cele mai mari studii a fost finalizat in 2013. Care credeti ca este concluzia acestuia care, de altfel, este in sensul istoricului de studii anterioare? Ca vitamina C:

  1. te protejeaza de cancer sau 2. Ca nu influenteaza in vreun fel semnificativ riscul de neoplasm

Ei bine ideea ca vitamina C te protejeaza de cancer ramane doar un mit! Nu s-a consemnat nici un impact pozitiv al administrarii zilnice de acid ascorbic asupra riscului de cancer, si asta indiferent de cantitatea administrata!

Trista veste insa mai avem o credinta si anume ca este bine sa iei suplimente de vitamine si mai ales de vitamina C toamna si iarna pentru a evita gripa.

Stim de data trecuta ca aceasta vitamina este foarte importanta pentru buna functionare a sistemului imun. Poate ca aceasta ajuta la validarea mitului.

Vitamina C si gripa

In acest sens s-au desfasurat alte studii. Care credeti ca a fost concluzia generala a studiilor? Ca vitamina C:

  1. scade riscul infectarii cu virusul gripal sau 2. Ca, precum in cazul anterior, nu are nici o influenta?

Daca va credeti pesimisti pentru ca ati ales a doua varianta de raspuns de fapt se cheama ca ati fost realisti. Acidul ascorbic nu scade riscul de gripa!

Dar, pentru ca speranta moare ultima, nu-i asa, oamenii de stiinta au vrut sa vada daca nu cumva administrarea de vitamina C dupa ce s-a contractat gripa, ar scadea durata bolii si intensitatea acesteia.

Mai avem o sansa sa raspundem cu DA si sa avem dreptate. Deci ce credeti, studiile au demonstrat ca:

  1. vitamina C scade intensitatea si durata bolii gripale sau 2. De fapt, nici in acest caz acidul ascorbic nu are vreo semnificatie

Ei bine, studiile au demonstrat ca administrarea zilnica a acestei vitamine in cantitati de la 400 de miligrame la un gram, reduce drastic gravitatea gripei si scurteaza perioada pana la convalescenta deci, in cele din urma mitul care spune ca vitamina C ajuta in gripa are o doza serioasa de adevar!

Si, daca va intrebati de unde sa va luati  acesta vitamina vitala, va repet: nici o masa fara verde in fata!

In Top 3 legume dupa concentratia de acid ascorbic pe gram avem: brocoli, varza de Bruxelles si conopida umar la umar cu spanacul.

Iar in top 3 fructe bogate in vitamina C gasim: pepenele galben, citricele si kiwi.

Acum stiti tot ce trebuie despre vitamina C si importanta ei in viata noastra!

Pentru restul de episoade dedicate vitaminelor accesati pagina de Facebook a emisiunii sau vizitati doctormit.ro.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Febra, cateii de usturoi,
Anterior
Cateii de usturoi in urechi te scapa rapid de febra!
Regulament Concurs,
Urmator
Regulamentul Concursului “O lume de explorat, un carucior de castigat!”

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Vitamina C - episodul 2