Osteopatia Non-Conventionala

Sunt convins ca stiti ca, in topul afectiunilor debilitante, se afla cele ale coloanei vertebrale.

COLOANA VERTEBRALA

Coloana vertebralaEste reperul existentei noastre alaturi de cutia craniana. Daca aceasta din urma este foarte bine construita, fiind de fapt o cusca osoasa cu o arhitectura simpla dar extrem de rezistenta si, mai ales, fara parti in miscare (daca este sa separam neurocraniul de viscerocraniul de care se leaga mandibula), nu acelasi lucru il putem spune despre coloana vertebrala.
Coloana vertebrala sustine cea mai mare parte a corpului nostru si gazduieste, prin mijlocul ei, maduva spinarii, care, alaturi de creier, este cel mai important reper in supravietuirea noastra. Face toate acestea avand cateva caracteristici care ar putea fi usor privite ca puncte slabe sau zone de risc:

 1. 33 de vertebre adica 33 de oase ce, individual, pot suferi in urma unui traumatism sau a unei boli
 2. 25 de de articulatii intervertebrale deci 25 de sanse de hernii de disc
 3. 50 de suprafete articulare care, la 8 din 10 oameni (80%), sufera procese degenerative, irecuperabile in mod obisnuit

De aceea trebuie sa avem mare grija de coloana si sa ii sfatuim pe cei mai tineri decat noi sa o trateze cu respect.

SOLUTII GENERALE

Stiu insa ca acest sfat vine prea tarziu pentru majoritatea celor ce deja au probleme de acest fel.

Chirurgie a spatelui si coloanei vertebrale

 

Solutia cea mai des intalnita este cea chirurgicala. Dar asa cum se stie in 40%-60% dintre cazuri problema este partial sau deloc rezolvata. De aceea pacientii sunt refractari la ideea de interventie chirurgicala care este privita ca ultima solutie la care sa apelezi.

ChiropraxieO solutie ar fi chiropraxia insa, datorita faptului ca, din cunostintele mele, nu exista o statistica publica a performantei fiecarui chiropractician in parte, pacientii au retineri si fata de aceasta solutie.

Am intalnit pacienti cu patologii din sfera ortopedica, dar mai ales a coloanei vertebrale si articulatiei coxo-femurale, ce mi-au relatat experienta lor foarte buna cu o solutie neconventionala si care mie imi era total nefamiliara:

OSTEOPATIA ENERGETICA

Deoarece relatarile pozitive ale pacientilor nu pot fi negate si pentru ca, in mod evident si firesc, nu detin adevarul suprem, am considerat oportun sa va ofer accesul la aceasta optiune terapeutica ale carei detalii le gasiti mai jos asa cum sunt descrise de catre aplicant.

Dr. Roxana Macrin
Dr. Roxana Macrin

MEDICUL PRACTICIAN: Osteopatia Energetica este modalitatea de redare a mobilitatii si posturii fiziologice a coloanei vertebrale, urmata de diminuarea semnificativa a durerii asociate.

Tehnica presupune o singura sesiune de terapie energetica complexa, fara atingerea pacientului, modalitate lipsita de riscurile cunoscute in cazul administrarii de medicamente, a interventiilor chirurgicale sau a manipularii manuale a corpului si de aceea este preferata de adultii si de catre copiii de orice varsta.

 

DESCRIERE

BENEFICIILE TERAPIEI

 • Reda mobilitatea coloanei vertebrale si a articulatiilor umerilor, bazinului, genunchilor si a talpilor picioarelor
 • Reda postura fiziologica a coloanei vertebrale
 • Reduce pana la disparitia totala a diferentelor intre partea stanga si cea dreapta a corpului (curburile patologice ale coloanei vertebrale conduc la existenta unor diferente de cativa centimetri intre umarul, omoplatul, articulatia bazinului si talpile picioarelor drept si stang)
 • Diminueaza durerea asociata
 • Este lipsita de riscurile administrarii de medicamente si a interventiilor chirurgicale
 • Este lipsita de riscurile manipularii manuale ale coloanei vertebrale si a altor articulatii
 • Poate fi utilizata la copii de toate varstele.
 • Necesita o singura sesiune de terapie.

LIMITARILE TERAPIEI

 • Diferente mai mari de 4 cm intre membre
 • Existenta unor interventii chirurgicale in antecedente ce se adreseaza patologiei reclamate
 • Refuzul pacientului de a fi tratat

REZULTATELE TERAPIEI

Osteopatie Energetica

 

Rezultatele terapiei prin osteopatie energetica sunt vizibile imediat, pacientii avand modificari vizibile ale posturii coloanei vertebrale, urmate de alinierea umerilor, omoplatilor, bazinului si de reducerea diferentelor intre cele doua talpi ale picioarelor.

Osteopatie Energetica

 

Pe parcursul lunilor ce urmeaza dupa o sesiune de osteopatie energetica, muschii si tendoanele continua un proces lent de reasezare astfel incat dupa un an se poate observa stabilizarea posturii coloanei vetebrale cat si pastrarea posturii dobandite in timpul terapiei.

INDICATII POST-TERAPEUTICE

Curburile patologice ale coloanei sunt accentuate si mentinute de posturi gresite. In consecinta in lunile care urmeaza fiecare pacient isi va corecta si mentine constient o postura dreapta, aliniata a coloanei vertebrale si, pe masura posibilitatilor, isi va intari musculatura paravertebrala si a bazinului prin miscari fizice specifice si prin masaj specializat.

PRETUL TERAPIEI

Costul terapiei complete care consta intr-o sedinta unica este de 550 RON.

CUM MA PROGRAMEZ?

Completeaza cu datele tale campurile de mai jos pentru a obtine o programare. Un consultant te va contacta pentru a stabili impreuna cu tine data si ora sedintei.

In urmatoarele 24 de ore vei fi contactata de catre un reprezentant al cabinetului terapeutic pentru a stabili cu tine data si ora programarii si pentru a-ti raspunde eventualelor intrebari.

Te invitam ca dupa ce beneficiezi de interventie sa revii pe aceasta pagina pentru a oferi parerea ta si altor pacienti acordand intre 1 si 5 stele acestui serviciu si, optional, pentru a lasa un comentariu.

Iti multumim si iti dorim multa sanatate!

Echipa Doctor MIT

Comenteaza despre “Osteopatia Non-Conventionala

Trimite un comentariu
 1. Cum poate un om sănătos la cap sa creadă ca într-o singura ședință terapeutica se pot corecta deficiențe osoase cronice de mulți ani ani de zile?
  Apoi, sa vezi și să nu crezi, articulațiile, ligamentele, tendoane, oase vor suferi modificări care vor asigura…. reparația capitala a sistemului osos…!! Da, sunt oameni disperați pe care îi veți ușura de niște sute de lei care le vor face viața și mai amară! Felicitări!

  1. Stimate domn,
   Asa dupa cum spuneam, nici eu nu arunc la gunoi, chiar daca sunt medic clasic (in nici un caz naturist), solutiile pe care nu le inteleg.
   Deoarece relatarile pozitive ale pacientilor nu pot fi negate si pentru ca, in mod evident si firesc, nu detin adevarul suprem, am considerat oportun sa va ofer accesul la aceasta optiune terapeutica ale carei detalii le gasiti mai jos asa cum sunt descrise de catre aplicant.„. Am convingerea ca cei ce vor apela la aceasta optiune, mai ales daca vor fi nemultumiti, se vor intoarce pentru a lasa feedback aici, acesta fiind locul din care au ales optiunea.
   De aceea, impartasindu-va partial chestionarile, am ales sa ofer tuturor accesul la informatie si la tehnici ce pot fi neortodoxe.

Trimite o intrebare sau un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *