O terapie inovatoare pentru cancer de prostata!

O terapie inovatoare pentru cancer de prostata!

Cancerul de prostata

O terapie inovatoare pentru cancerul de prostata!

Cancerul de prostata, cauze si tratament.

Afla la Doctor MIT despre un tratament al cancerului de prostata care, conditionat de stadializare, poate asigura supravietuirea la 5 ani a pana la 95% dintre pacienti!
Da SHARE celor care ar putea fi interesati!

In afara de "O terapie inovatoare pentru cancerul de prostata!"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: cancer de prostata, boli neoplazice, tumori, terapie cu ultrasunete, Clinica Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor medicale ce spun ca poti evita infectia cu papiloma virus prin vaccinare sau ca stressul este responsabil pentru aparitia cancerului.

Daca tot am amintit doua cauze ale aparitiei cancerului astazi vom vorbi despre o solutie de vindecare a cancerului de prostata.

Ca sa vedem cat de mult sta in picioare afirmatia ca poti vindeca pana la 95% dintre pacientii cu carcinom de prostata, haideti sa aflam mai multe despre aceasta boala care afecteaza:

  1. (unul dintre) 1,000 (de barbati)
  2. (unu din) 100
  3. (unul din) 70 sau
  4. (cate unul dintre fiecare) 7 (barbati)

de-a lungul vietii?

Din pacate, cancerul de prostata este a doua cauza de deces in Statele Unite, dupa cancerul pulmonar, aparand la unul din sapte barbati si ucigand cate 1 din 38.

Aceasta statistica este infioratoare, cu atat mai mult cu cat, in zilele noastre, detectarea acestei forme de cancer se face relativ usor.

Dar ce putem face in situatia in care, traind in Romania, si avand obiceiurile locale, care nu pun prea mare pret, din pacate, pe preventie, descoperim o asemenea forma de cancer?

Solutii de tratament pentru cancerul de prostata

Ca sa raspundem ar trebui sa vedem care ar fi varianta ideala de actiune a unei terapii:

  1. (aceasta sa fie) minim invaziva
  2. (sa o putem repeta pana la vindecare) repetabila
  3. (sa aiba) minim de reactii adverse sau
  4. toate (acestea ar fi de dorit sa se intample)

Ideal ar fi ca interventia terapeutica sa nu ne deranjeze aproape deloc, sa o putem repeta ori de cate ori este nevoie, pana cand putem spune ca am scapat de cancer, si sa putem rezista pe toata durata tratamentului, adica sa avem reactii adverse cat mai aproape de 0.

Discutand doar despre situatiile in care acest tip de cancer nu s-a raspandit in corp, adica nu a metastazat, haideti sa vedem in ce fel este atacat, in mod uzual, carcinomul de prostata in Romania:

  1. (prin indepartare) ablatie chirurgicala (a prostatei)
  2. (iradiere locala cu) seminte radioactive
  3. (prin inghetare structurata a prostatei) criogenare sau
  4. toate (aceste metode au fost utilizate la noi)

Si totusi...

Pacientii romani au trecut prin toate aceste metode, care in mod evident au partile lor bune si mai putin bune. Daca toate vizeaza distrugerea tumorii si reusesc aceasta intr-un procent mai mare sau mai mic, aceste terapii insa, luate impreuna, cunosc urmatorul dezavantaj:

  1. (unele) nu pot fi repetate (pana la vindecare)
  2. (altele au) reactii adverse mari (ce limiteaza cateodata finalizarea tratamentului)
  3. (altele) impiedica (aplicarea de) noi terapii sau
  4. oricare (dintre acestea se poate intalni intr-un caz sau altul)

Daca unele terapii pot fi aplicate o singura data, altele impiedica incercarea de noi strategii medicale sau reactia organismului este atat de severa incat este pus sub semnul intrebarii tratamentul in curs, deci varianta corecta de raspuns este, din pacate, a patra.

Varianta inovatoare de tratare in cancer de prostata

Si atunci ce putem face? Pai, ca sa evitam toate aceste aspecte negative ar trebui sa putem distruge tumora intr-un mod usor de controlat si repetabil. Ce tip de terapie nu am amintit pana acum?

  1. chirugicala
  2. radioterapie
  3. (cu) ultrasunete sau
  4. (prin frig) crioterapie

Asa este, ceea ce apare nou in aceasta descriere este ultrasonoterapia!

Haideti sa vorbim un pic despre ea. Care ar fi mecanismul de actiune asupra tumorii de la nivelul prostatei?

  1. (focusarea pe tumora a unui) con de ultrasunete (de inalta intensitate)
  2. incalzirea citoplasmei (celulare tumorale prin efect similar celui din cuptorul cu microunde si spargerea acestei celule)
  3. (au loc) ambele (mecanisme de actiune) sau
  4. (nu se intampla de fapt) nici unul (dintre acestea)

Daca sperati ca raspunsul corect sa fie al treilea atunci va confirm ca asa este!

Mecanismul de distructie a celulei este urmatorul: ultrasunetele induc vibrarea moleculelor de apa din citoplasma celulei, care, incalzindu-se, determina dezorganizarea peretelui celular si ruperea acestuia, pentru ca temperatura pana la care aducem celula tumorala este de:

  1. 8 (semnul de Celsius, va rog)
  2. 37
  3. 95 sau de
  4. 100 (adica temperatura de fierbere a apei)

Temperatura la care moare celula tumorala

Sa nu uitam ca 8 grade este temperatura de frigider pe cand 37 de grade Celsius avem in interiorul corpului nostru, deci nici unul dintre acestea nu este raspunsul corect. Si nici nu mergem pana la 100 de grade Celsius pentru ca am ajunge la fierbere, ceea ce poate fi periculos, astfel incat tesutul canceros este adus pana la 95 de grade Celsius, arhisuficient pentru a produce ruptura membranei celulare si astfel moartea celulei tumorale.

Lasand la o parte ca introducerea sondei ce emite ultrasunetele se face prin rect, deci nu ne folosim de bisturiu in nici un fel, desi, chiar si la aceasta abordare non-chirurgicala, unii ar stramba din nas 🙂 , asta ca sa ma exprim plastic, care credeti ca sunt avantajele acestei terapii:

  1. interventia poate fi monitorizata in timp real
  2. poate fi repetata in cazul in care mai apare tesut tumoral
  3. in urma interventiei poate fi pastrata functia erectila (adica pacientul isi poate continua viata sexuala) sau
  4. toate (acestea)

Iarasi, daca frumos ar fi ca raspunsul corect sa fie toate, va spun ca, datorita tipului de terapie HIFU – insemnand Ultrasunete Focalizate de Inalta Intensitate - care este putin invaziva si datorita modului de actiune al conului de ultrasunete, interventia nu numai ca este monitorizata echografic dar este si ghidata in acest fel, putand fi repetata oricand, neblocand accesul pacientului la alte tipuri tratamente si - lasand la final ceea ce cateodata e cel mai important - functia sexuala a pacientului poate fi pastrata!

In concluzie:

Si, daca la inceputul acestui episod am mentionat o cifra impresionanta prin semnificatia ei, iata ca o reamintesc: studiile legate de terapia prin ultrasonografia de inalta frecventa in cancer de prostata, luand in considerare diverse stadializari, arata ca, rata de supravietuire la 5 ani a pacientilor ce trec prin HIFU poate ajunge pana la 95%.

Va astept atat pe site-ul doctormit.ro pentru mai multe detalii cat si pe pagina de facebook a emisiunii!

“Intreaba si cerceteaza!” si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Doctor MiT
Anterior
Doctor MiT se difuzeaza intr-o noua zi a saptamanii!
HPV, vaccin,
Urmator
Pro si Contra vaccinarii HPV a tinerelor!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

O terapie inovatoare pentru cancer de prostata!