Infertilitate? Risc de prematuritate? Solutii cu Veneris!

Infertilitate? Risc de prematuritate? Solutii cu Veneris!

Infertilitate, Veneris,

Infertilitate? Risc de prematuritate? Solutii cu Veneris!

Despre infertilitate, infectii uro-genitale si testele rapide Veneris, vorbim in episodul de azi Doctor MIT!

Te ingrozeste infertilitatea? Te sperie ca nu ai putea duce o sarcina la capat?
O solutie simpla poate indeparta o mare parte din aceste temeri. Urmareste acest episod!

In afara de "Infertilitate? Risc de prematuritate? Solutii cu Veneris!"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: infertilitate, risc de prematuritate, Veneris, teste rapide, infectii urinare si genitale, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor medicale ce spun ca telina reface potenta masculina sau ca atunci cand esti insarcinata ar trebui sa mananci cat pentru doi.

Pentru ca am atins niste subiecte de larg interes, haideti sa discutam despre doua subiecte din aceeasi zona si anume despre imposibilitatea de a face copii cat si despre riscul de a-i aduce pe lume prea devreme, daca trecem cu bine de primul hop.

Ce parere aveti? Poate depinde de noi sa ramanem fertili?

1. Da sau 2. Nu

Probabil ca, daca am pus aceasta intrebare, raspunsul este da - depinde si de noi daca ramanem fertili pana la momentul la care decidem sa avem copii.

Si pentru ca, tratam fertilitatea, impreuna cu maternitatea, ca fiind apanajul femeilor, vom vorbi despre modul in care acestea, alaturi de partenerii lor, pot "decide" salvarea fertilitatii si isi pot controla, de ce nu?, riscul de nastere prematura.

Prevenirea infertilitatii

Deci haideti sa vedem cum se pot face toate acestea!

Nu va fi vorba despre vreo pastila minune, care iti anuleaza infertilitatea si apoi te lasa gravida, ci despre ceva mult mai real care, de altfel, sta in puterea fiecarei femei.

Ca de obicei o vom lua logic, pas cu pas, astfel incat impreuna, sa gasim raspunsul.

Cine este de blamat pentru infertilitate?

  1. mostenirea genetica
  2. infectiile uro-genitale (nediagnosticate si deci netratate)
  3. stress-ul sau
  4. toate (acestea pot duce la infertilitate)

Toate acestea sunt de blamat pentru o atare conditie medicala. Atat mostenirea genetica cat si infectiile si stress-ul sunt vinovate pentru nereusitele cuplurilor in obtinerea sarcinii.

Astazi nu va voi spune insa, ceea ce putem face pentru a contracara infertilitatea de cauza genetica sau cea generata de gandurile din capul nostru, ci voi arata, mai ales doamnelor, ce solutie simpla si eficienta au la indemana pentru a ramane insarcinate.

Infectiile uninare si genitale si infertilitatea

Dupa ce aflam solutia si, brusc, toata lumea va ramane insarcinata, vom vedea ce optiuni avem pentru a duce sarcina cu bine, pana la capat, evitand pierderea acesteia sau nasterile premature.

Haideti sa vedem daca intreruperea sarcinii sau prematuritatea au cauze similare cu infertilitatea. Putem da vina pentru acestea pe:

  1. mostenirea genetica
  2. (pe) infectiile uro-genitale (mai ales pe cele pe care alegem le ignoram)
  3. (pe) stress sau
  4. toate (acestea pot duce la infertilitate)

Stiti suficienta medicina cat sa alegeti a patra varianta de raspuns. Si, iarasi, si in acest caz vom alege sa ne luptam cu etiologia infectioasa, lasand mostenirea genetica si stressul sa fie disecate intr-un alt episod, aici, la Doctor MIT.

Dar care e cauza primara, legata de infectiile urogenitale, ce poate provoca efecte atat de diferite, ca pozitionare in timp?

  1. lipsa de diagnostic precoce
  2. (administrarea de antibiotic la recomandarea vecinei) antibioterapie incorecta
  3. intreruperea tratamentului (atunci cand simptomele incep sa dispara adica atunci cand incepem sa ne simtim mai bine) sau
  4. (expunerea la un stil de viata riscant) expunere la risc

Sa le luam pe rand.

Primul motiv cronologic legat de infertilitate si de nasterea prematura este lipsa de diagnostic precoce al unei infectii.

Da, imposibilitatea de a avea copii cat si de a pastra o sarcina, din perspectiva infectioasa, este legata de nedetectarea la timp a unei infectii urogenitale!

Pana sa vedem ce implica aceasta diagnosticare, haideti sa vedem intai, de cine sa ne temem. Dusmanii cuplurilor ar fi:

  1. Gardnerella Vaginalis
  2. Candida Albicans
  3. Trichomonas Vaginalis, sau
  4. toate (trei sunt de blamat)

MOV. 2 90% dintre infectiile vaginale sunt provocate de acesti agenti patogeni care, pe langa infertilitate si nastere prematura, pot fi blamati pentru greutatea scazuta a copilului la nastere sau pentru insuficienta renala, asta ca sa vorbim despre niste lucruri mai grave decat mancarimile, usturimile si celelalte manifestari neplacute ce pot fi facute cadou partenerului de pat.

Va ganditi ca, totusi, este greu sa ajungeti intr-una dintre situatiile acestea, nu-i asa? Nu, nu este greu. Pentru ca, din pacate, in Romania, problemele urogenitale sunt inca un tabu dupa cum spun unele studii ce arata ca mai mult de 35% dintre bolnavi nu au ajuns niciodata la un medic pentru un diagnostic real si ca aproape jumatate dintre tineri isi cauta rezolvarea pe net de unde si automedicatia care este o practica comuna pentru 73% dintre noi.

Cum prevenim si depistam infectiile urogenitale cu Veneris

Si nu este foarte de mirare ca se intampla aceasta, atata vreme cat, ca sa ajungi sa urmezi un tratament in baza asigurarii de sanatate, trebuie sa pleci de la serviciu mai devreme sau sa ajungi mai tarziu, adesea, sa stai la coada la medicul de familie care sa iti dea o trimitere la specialist, sa te deplasezi, MOV. 3 poate nu in aceeasi zi, la specialist care sa te trimita la laborator, dupa care sa te intorci la laborator sa iti iei rezultatul care, in cazurile mai civilizate poate fi accesat direct de pe calculator, sa te duci din nou la specialist ca sa iti interpreteze rezultatul si sa iti dea reteta, cel mai adesea pentru antibiotic.

Desi acesta este mersul corect, o prea mare parte dintre cei ce fac subiectul acestui exemplu, nu mai ajung deloc la medic, tratandu-se dupa ureche sau deloc, sperand ca o sa treaca, infectia cronicizandu-se, iar pacientul invatand sa o suporte pana la momentul la care ajunge sa se intrebe de ce nu poate pastra un partener sau o sarcina.

Solutii:

Dar sa nu disperam! Daca nu ai cum sa faci tot efortul pe care tocmai l-am descris, exista o solutie, foarte eficienta care iti poate salva atat fertilitatea cat si capacitatea de a duce o sarcina in siguranta si care se afla la indemana ta - autotestarea!

Aceasta este o abordare moderna care iti permite sa scapi de majoritatea drumurilor si nervilor pe care s-ar putea sa ti-i faci. Poti testa separat infectiile genitale de cele urinare, dupa care poti face un test de tipul 3 in 1 ca sa vezi daca nu cumva acesta devine pozitiv la Candida Albicans, Gardnerella Vaginalis sau Trichomonas Vaginalis. Daca s-a pozitivat la vreuna dintre ele, poti face apoi un test de confirmare individual pentru fiecare. MOV. 5 Aceste teste sunt neinvazive, putand fi facute acasa dintr-o mostra de urina si, neuitand ca bine ar fi, ca testarea sa fie facuta pe ambii parteneri pentru ca vorbim de infectii cu transmitere sexuala.

In concluzie, in sertarul medical de la voi de acasa poate sta solutia fertilitatii cuplului, a nasterii normale si, in general, a unei vieti sexuale sanatoase!

Curios sa afli alte adevaruri medicale la Doctor MIT? Atunci scrie-ne pe pagina de Facebook sau acceseaza doctormit.ro!
Intreaba si cerceteaza! si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem si testele Veneris.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

caravana cu medici,
Anterior
Caravana... dar cu medici!
Depresie, stres, Mooderal,
Urmator
Stres. Anxietate. Depresie. Ce solutii ai?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Infertilitate? Risc de prematuritate? Solutii cu Veneris!