Hidroxiclorochina in tratamentul COVID-19!

Hidroxiclorochina in tratamentul COVID-19!

Hidroxiclorochina

De ce a esuat hidroxiclorochina in tratamentul COVID-19

Urmareste acest episod si afla de ce hidroxiclorochina a esuat in tratamentul COVID-19!

In afara de "Iata de ce hidroxiclorochina a esuat in tratamentul COVID-19!"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: hidroxiclorochina, COVID-19, coronavirus, tratament, antimalaric, Clinica Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa va aduc cele mai noi si mai importante informatii medicale! Astfel, daca in episoadele anterioare am vorbit despre vaccinurile aflate in pregatire pentru coronavirus, astazi aflam de ce mult trambitatul tratament anti-COVID, hidroxiclorochina, nu a functionat.

Hidroxiclorochina este un tratament eficient in malarie si asta ne face sa ne intrebam de ce autoritatile s-au gandit sa il foloseasca impotriva SARS-CoV-2. Ei bine, raspunsul se afla intr-o experienta pozitiva in lupta impotriva SARS-CoV-1, acea epidemie de gripa ce a aparut in Asia in urma cu cativa ani dar pe care am reusit sa o tinem sub control. SARS-CoV-1 este un var al lui SARS-CoV-2, deci, daca a mers la un membru al familiei, ar trebui sa mearga si la celalalt, nu-I asa?

De aceea, in martie 2020, omenirea a prezentat cea mai formidabila arma impotriva COVID-19, hidroxiclorochina!

Ca sa intelegem argumentele medicale din spatele acestei decizii unul dintre argumentele pentru folosirea acestei molecule este legat de modul in care hidroxiclorochina si clorochina influenteaza mediul in care noul coronavirus ataca celulele. Ca SARS-C0V-2 sa se replice intr-o celula are nevoie de un pH usor negativ. Hidroxiclorochina nu ataca virusul in nici un fel ci ii strica mediul in care acesta se replica deoarece, odata ce cellula absoarbe medicamentul, isi schimba usor pH-ul catre neutru iar virusul are probleme in replicare.

Un alt mecanism important, care recomanda antimalaricul in lupta cu coronavirusul, este faptul ca hidroxiclorochina calmeaza reactia imuna a organismului dupa infectare. Din momentul infectarii, celule specifice imune alearga spre locul sau locurile in care virusul a inceput sa se inmulteasca si produc inflamatie ca raspuns fiziologic. Insa in cazurile severe de COVID-19, organismul poate recruta mai multe celule decat este necesar ceea ce duce la renumita “furtuna de citochine” care este acuzata pentru o parte semnificativa din decesele pacientilor mai ales tineri.

Acestea au fost principalele motive pentru care FDA, Food and Drug Administration din Statele Unite, a permis utilizarea acestui antimalaric in lupta cu noul coronavirus.

Din pacate, cu toata promovarea facuta hidroxiclorochinei de catre Trump, aceasta a tinut titlurile televiziunilor cateva luni mai tarziu. FDA a retras dreptul de utilizare a moleculei ca tratament al cazurilor severe de COVID-19.

In perioada in care hidroxiclorochina afost utilizata, s-a adunat o lista de argumente impotriva acestui tratament.

Primul este legat de faptul ca studiul initial care demonstra eficacitatea hidroxiclorochinei a fost realizat in vitro si nu in vivo si pe animale, nu pe oameni. Si, dupa cum va povesteam si cu alte ocazii, ceea ce merge in vitro, adica in laborator, nu e musai sa mearga si in vivo adica pe omul viu sau beneficiul observat la animal poate sa nu fie observat la om.

Al doilea motiv este legat de faptul ca pacientii astfel tratati ajungeau sa reclame aritmii ce puteau duce la infarct iar asocierea ulterioara cu azitromicina ca tratament combinat nu a facut decat sa creasca procentul de decese.

Hidroxiclorochina folosita pe scara larga ca tratament pentru COVID-19

In timpul in care hidroxiclorochina a fost folosita pe scara larga ca tratament a COVID-19, companii private si nu numai au desfasurat studii clinice in paralel. Iar ceea ce au vazut, si a dus la oprirea folosirii acetsei molecule a fost o observatie cutremuratoare. Hidroxiclorochina, in cadrul calmarii reactiei imune pe care o doream, de fapt inhiba activitatea monocitelor. Un tip de celule albe din prima linie de aparare a organsimului si anula memoria celulara care ar fi trebuit sa ajute la recunoasterea virusului de catre restul celulelor imune!

Acum ganditi-va ca datorita stirilor false de pe retelele de socializare, multi oameni au inceput auto-medicatia cu hidroxiclrochina fara sa mai treaca pe la medic, expunandu-se astfel unui risc mult mai mare de infectare si de dezvoltare a unei forme grave de COVID-19!

Si, cu toata literatura stiintifica dipsonibila, hidroxiclorochina, si la aceasta ora este privita ca medicamentul minune impotriva coronavirusului.

De astazi este responsabilitatea ta sa spui ceea ce ai invatat despre hidroxiclrochina si sa opresti lantul de stiri false atunci cand ajunge la tine!

Viziteaza doctormit.ro pentru a vedea episdoul dedicat recunoasterii fake news-urilor si pentru alte subiecte la fel de interesante!

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Creier, chimicale,
Anterior
TOP 5 chimicale care iti afecteaza creierul. Ep. 1
Imunitate, coronavirus, anticorpi,
Urmator
CAT TINE IMUNITATEA LA CORONAVIRUS?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Hidroxiclorochina in tratamentul COVID-19!