Gravida in epidemia de coronavirus? Afla ce sa faci!

Gravida in epidemia de coronavirus? Afla ce sa faci!

gravida, coronavirus,

Gravida in epidemia de coronavirus? Iata cum te poti pazi!

Descopera ce solutii de protectie ai impotriva coronavirusului daca esti gravida.

Esti insarcinata in perioada epidemiei de coronavirus? Nu dispera pentru ca ai solutii pentru a te tine la adapost!

In afara de "Gravida in epidemia de coronavirus? Iata cum te poti pazi!"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: gravida, epidemie, sarcina, copii, coronavirus, masuri de protectie, Clinica Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aduc in fata voastra cele mai noi si mai verificate informatii medicale la care ati putea avea acces in Romania!

De aceea, doar dupa ce comunitatea medicala internationala a avut suficiente informatii cu relevanta statistica v-am impartasit si eu cele mai semnificative aspecte pe care ar trebui sa le stiti despre epidemia de coronavirus ce, la inceputul lui 2020, pare ca nu se mai opreste.

Astazi a sosit momentul sa ma adresez unui grup de romani special si foarte drag mie: viitoarele mamici.

Prin urmare, dedic acest episod Doctor MIT gravidelor de care sunt in mod particular apropiat atat prim faptul ca de mai bine de un deceniu ma pun la dispozitia lor pentru recoltarea si stocarea de celule stem la nastere dar mai ales din perspectiva de parinte.

Asa ca m-am intrebat: ce mi-as sfatui sotia, daca ar fi din nou insarcinata, atat ca medic cat si ca viitor parinte?

Sfaturi pentru gravide in pandemia de coronavirus

Dat fiind ca, asa dupa cum va povesteam intr-un episod anterior, spre deosebire de gripa normala, coronavirusul se ia si de la persoane clinic sanatoase. Primul lucru pe care o gravida trebuie sa il faca, sau mai bine zis, sa nu il faca, este sa aiba contact fizic cu suprafete pe care le-au atins multe persoane. Precum bari de autobuz, manere de usi de la spatii publice si orice alt tip de obiect pe care il considerati in aceasta categorie.

Solutia? Am vazut o groaza de “mascati” insa pe nimeni care sa umble cu manusi!!!

De ce? Pentru ca ar trebui sa va fie mai putin frica de particulele virale ce ar pluti prin aer si mai mult de ceea ce se pune pe mainile voastre! Picaturile din stranut sau tuse plutesc in medie pana intr-un metru, mai ales daca persoana si-a pus mana la gura, sau cotul, insa calea de transmitere a coronavirusului este cea prin mucoase.

Cat de repede se poate transmite coronavirusul

Este suficient sa aveti virusul pe mana si sa va atingeti fata pentru ca virusul sa se internalizeze in corpul vostru prin mucoasa bucala, nazala sau prin cea conjunctiva, daca ati dus mana la ochi.

Deci, puteti alege sa purtati manusi chirurgicale sau de orice alta natura si, atunci cand vreti sa va suflati nasul, sa va dati cu rimel ori sa puneti mana pe un pahar de apa, doar scoateti mana curata din manusa. Si nu uitati sa va spalati extrem de des pe maini.

Ganditi-va, daca purtatul manusilor vi se pare un gest extrem, atunci ce sa mai zicem despre masca?

Iar ca aceasta masura sa fie cu adevarat eficienta trebuie neaparat sa evitati aglomerarile umane: este mai bine si pentru voi si pentru cel mic daca cateva luni din viata voastra nu mergeti la cinema unde scaunele, firesc, nu sunt dezinfectate. Daca evitati sa va frecati de toti vizitatorii de la targurile de Pasti, de Craciun sau de orice alta natura din perioada rece a anului adica iarna sau primavara cand, in mod natural, este vremea gripei sezoniere. In egala masura un concert poate fi vazut si la televizor fara riscul de impartasire a tuturor virusurilor ce se pot plimba de la unii la altii.

De luat in considerare daca esti gravida

Aceasta este foarte important din 2 motive majore. Primul - febra inalta poate afecta sarcina si nu trebuie sa va spun eu la ce poate duce pentru ca stiti la fel de bine ca si mine.

Iar al doilea motiv, se incadreaza in aceeasi zona de risc: tusea. Tusea convulsiva din bronsita dar mai ales cea descrisa in pneumonia cu coronavirus este traumatizanta atat pentru mama cat si pentru fat.

In concluzie - acestea sunt sfaturile pe care le dau tuturor prietenelor si colegelor mele care in acest moment asteapta venirea pe lume a unui copil. Pastrati-va igiena mainilor folosind manusi si neatingandu-va gura, nasul sau ochii cu mainile fara sa va fi spalat si evitati aglomerarile umane, evenimentele sociale cu public numeros. Mai ales atata vreme cat nu sunt vitale sau exista si alte moduri, mai putin riscante, in care va puteti rezolva atat nevoile cat si placerile.

Si nu uitati, coronavirusul este pacatos pentru ca nu puteti sa va dati seama daca cineva e virusat. Asta inseamna ca nici voi si nici purtatorul de virus, in sine, habar n-au ca exista vreun risc.

Sarcina frumoasa va doresc si sa ne revedem sanatosi! Daca sunteti curiosi sa aflati mai multe despre coronavirus ori sa exploram impreuna mituri legate de sarcina, accesati doctormit.ro.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Coronavirus
Anterior
CORONAVIRUS: cum se transmite, mortalitate si solutii.
celule stem, Covid-19,
Urmator
TRATAREA VIRUSULUI COVID-19 CU CELULE STEM

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Gravida in epidemia de coronavirus? Afla ce sa faci!