Apa vie = sarlatanie? Ai putea fi surprins de rezultat!

Apa vie = sarlatanie? Ai putea fi surprins de rezultat!

apa vie

Apa vie = sarlatanie? Ai putea fi surprins de rezultat!

In acest episod vei afla tot ce trebuie sa stii despre apa vie!

In afara de "Apa vie = sarlatanie? Ai putea fi surprins de rezultat!"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: apa vie, alcanizarea apei, PH-ul apei, sanatate, Clinica Doctor MIT,  -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor medicale precum cel ce spune ca trebuie sa bei cel putin 2 litri de apa pe zi.

Legat de acest mit astazi vom vedea daca beneficiile asociate apei alcaline sunt reale sau nu.

Cu siguranta, majoritatea a auzit recomandarea consumarii apei alcaline numita si ionizata sau mai popular apa vie.

Este apa vie un remediu eficient?

Haideti sa intram mai adanc in subiect si sa vedem care ar fi beneficiile acesteia asa cum sunt prezentate pe site-urile de specialitate:

1. incetineste imbatranirea 2. are efect antibacterian
3. previne instalarea bolilor sau 4. toate acestea

Daca ati ales a patra varianta de raspuns atunci ati ales corect. Toate aceste beneficii sunt asociate consumului acestui tip de apa.

Acum sa le luam pe rand si sa analizam ce este real si ce nu din toate acestea.

Toate afirmatiile se bazeaza pe faptul ca apa simpla, trecuta printr-un aparat de ionizat devine bazica crescandu-si pH-ul de la valoarea neutra de 7 la orice alta valoarea mai mare decat aceasta precum 7,5 sau 8 sau chiar mai mare.

Sa luam aceasta afirmatie in considerare si sa intelegem ce se presupune ca face aparatul de ionizat pe care il cumparam:

  1. trece un curent electric de la un catod la un anod
  2. agita puternic apa vaporizand-o
  3. supraincalzeste apa scotand oxigenul din ea sau
  4. separa hidrogenul de oxigen prin spectrofotometrie

Se afirma ca aparatele de ionizat casnice ar separa electric hidrogenul de oxigen si, astfel, ar alcaliniza apa.

Alcalinizarea apei

Ca aceasta sa reuseasca ar trebui indeplinita cel putin o conditie:

  1. apa de la catod sa fie separata de cea de la anod ca sa nu se amestece
  2. atmosfera gazoaza de la suprafata apei ar trebui vacuumata permanent
  3. ambele conditii ar trebui indeplinite sau
  4. de fapt nu exista nici o conditie speciala

Degeaba consumi enorm de mult curent electric ca sa produci 2 litri de apa bazica daca nu poti separa in tancul respectiv apa din cele 2 jumatati ale vasului: altfel, aceasta se amesteca permanent fiind improbabil ca apa rezultata sa aiba un pH peste 8 mai ales daca nu poti indeparta in vid hidrogenul gazos rezultat.

In plus, un caracter special al apei este cel ce arata ca easta, in forma ei naturala, tinde sa:

  1. isi pastreze pH-ul neutru
  2. sa devina bazica de la sine
  3. sa se acidifieze sau
  4. are pH-ul in functie de pozitia geografica a tarii de origine

Apa, in timp, absoarbe bioxidul de carbon din aer si creeaza acid carbonic deci incet-incet, de la sine, isi scade pH-ul. Acesta si cele dinainte sunt unele dintre cele mai puternice contra-argumente ale posibilitatii crearii apei alcaline acasa prin respectivele aparate promovate.

Efectele apei alcaline

Dar sa presupunem ca am reusit totusi sa producem si sa pastram apa intr-o forma cat de cat alcalina chiar cu un pH de 8. Ce se va intampla in organismul nostru dupa ce bem un pahar plin cu 200 de ml de apa asa-zis vie?

  1. aceasta ajunge in stomac unde se amesteca cu sucul gastric
  2. amestecul devine bazic datorita apei alcaline
  3. cele doua fenomene se intampla consecutiv sau
  4. reactia din stomac nu e cunoscuta

Avem un singur raspuns corect: apa se amesteca cu acidul clorhidric din stomac insa amestecul nu devine bazic. Daca va amintiti, sucul gastric este mai acid decat acidul sulfuric din bateria masinii avand un pH mai mic de 2. Cei 50-100 de ml de suc gastric cu pH 2 se amesteca cu cei 200 de ml de apa bazica rezultand tot un pH acid si anume de 6. Deci, mai departe, in organismul nostru nu ajunge nimic bazic.

Restul de efecte precum cel antioxidant si de prevenire a bolilor mai sunt explicate prin organizarea apei in microclustere adica prin existenta apei hexagonale. In primul rand ar trebui sa vedem daca microclusterele exista:

1. da sau 2. nu

Raspunsul corect este primul. Microclusterele exista!

Ca acestea sa produca un efect ar trebui sa aiba o oarecare existenta in timp cel putin de la momentul in care producem apa pana o bem daca nu de cateva luni de zile cat sta pe raft un astfel de produs. Asadar, care este durata de viata unui cluster de molecule de apa?

  1. 200 de femtosecunde
  2. 15 minute
  3. 15 ore sau
  4. 200 de zile

Microclusterele aproape ca nu exista de fapt! Durata lor de 200 de femtosecunde nu ar permite nici macar un clipit. Acesta ne ia 100 de milisecunde pe cand un microcluster dureaza de miliarde de ori mai putin fiind a milionimea parte dintr-o miliardime de secunda. Deci probabil ca nu apuci sa duci paharul la gura 🙂 Si in plus, microclustere nici nu se organizeaza hexagonal.

In final, pentru ca nu am putut demonstra existenta nici uneia dintre caracteristicile apei vii nu are rost sa discutam despre potentialele efecte benefice asupra organismului mai ales ca, oricum, odata ajunsa in stomac, apa alcalina s-ar acidifia.

Curios sa afli adevarul din spatele altor mituri medicale? Atunci scrie-ne pe pagina de Facebook a emisiunii sau acceseaza doctormit.ro.
Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Diabetul zaharat de tip 1
Anterior
Afla totul despre diabetul zaharat de tip 1!
desert, ingrasi,
Urmator
Mananca desert fara sa te ingrasi!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Apa vie = sarlatanie? Ai putea fi surprins de rezultat!