COVID-19 si distantarea sociala

COVID-19 si distantarea sociala

COVID-19, dinstatarea sociala,

COVID-19: Ce s-ar fi intamplat daca nu ne distantam social?!?

Afla acum toate detaliile despre COVID-19 si distantarea sociala.

De ce S.U.A. a retras finantarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii? De ce s-a cerut demiterea lui Ghebreyesus, Directorul General al O.M.S.? Ce ar fi fost diferit daca nu ne distantam social?

In afara de "COVID-19: Ce s-ar fi intamplat daca nu ne distantam social?!?"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: COVID-19, distantarea sociala, virus, mortalitate, gripa, boli infectioase, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus a caut adevarul din spatele miturilor medicale in care am ajuns sa credem: ca vaccinurile duc la autism sau ca poti lua coronavirusul din aer in timp ce mergi pe strada.

In acest episod vom trece in revista ceea ce s-a dovedit adevarat si ce nu din ceea ce am profetit in ultimul episod  Doctor MIT dedicat in februarie coronavirusului. Haideti sa vedem cate informatii s-au confirmat si cate nu.

La inceputul acestui an am spus ca ma astept ca Organizatia Mondiala a sanatatii sa declare epidemia de coronavirus drept pandemie pana la sfarsitul lunii februarie. Din pacate m-am inselat iar OMS a luat aceasta decizie de abia pe 11 martie 2020. Intarzierea in luarea acestei decizii, spun voci competente din lumea medicala, se pare ca se poate cuantifica in zeci de mii de decese ce ar fi putut fi evitate daca doctorul Ghebreyesus, seful OMS, ar fi luat aceasta decizie mai devreme.

Aceasta intarziere a dus, de altfel, la cererea de demitere a sa de la sefia OMS si la retragerea finantarii OMS de catre Trump. Ca sa va dati seama cat de grava e o asemenea decizie, Statele Unite au finantat OMS in cel mai recent ciclu de 2 ani cu aproape 900 de milioane de dolari.

Evolutia cazurilor de COVID-19

Pe cand la inceputul lunii februarie numaram la nivel planetar doar vreo 20,000 de cazuri COVID-19, estimam in revista Stiinta si Tehnica ca in martie aceasta cifra va creste de cel putin 5 ori. Ei bine, din pacate am avut dreptate pentru ca de Ziua Femeii se consemnau 106,000 de infectati cu coronavirus. 3 zile mai tarziu OMS declara pandemie.

Tot acum 5 luni estimam ca morbiditatea si mortalitatea in COVID-19 pot fi de 10 – 20 de ori mai mari decat cea din gripa sezoniera.  Iata ca si acest interval se confirma iar cifrele vin din Satele Unite care actualmente sunt cea mai cea natiune cand discutam despre coronavirus. Probabil ca Trump s-a razbunat pe OMS pentru ca acum, in iunie 2020, SUA au cele mai multe cazuri de infectare si decese din lume: 1,8 milioane de infectati cu tot atatea vieti pierdute cati bolnavi aveam in total la nivel mondial la 8 martie: 106,000 de morti.

Aceasta cazuistica bogata ne ajuta sa comparam gripa obisnuita cu cea data de coronavirus. Cifrele ne spun ca gripa obisnuita afecteaza cam 8% din populatie insa coronavirusul, lasat liber, se duce la un procent de 50-80%! Deci aveti o prima concluzie.

Mortalitatea in gripa obisnuita

Iar legat de mortalitate, in gripa obisnuita pierdem pana la 0,1% dintre cazuri. In coronavirus, Statele Unite inca se afla la un 0,6% pe cand Coreea de Sud, o tara cu numeroase teste efectuate, anunta un 1,7. Si daca ar fi sa facem media intre aceste doua cifre, mortalitatea in COVID-19 rezulta ca este de 10 ori mai mare decat cea din gripa obisnuita.

Si, daca nu vizualizati usor aceste cifre, revista medicala The Lancet ne ajuta. Un studiu publicat in aceasta pe 30 martie spune ca, la o morbiditate de 50%, nu de 80%, Statele Unite ar numara in scurt timp peste 1 milion de morti daca nu s-ar implementa masurile in distantarea sociala!

Insa cu toate predictiile pe care le-am facut corect, nu mi-am putut imagina ca la inceputul lunii iunie a acestui an, vom ajunge sa numaram aproape 400,000 de victime din mai mult de 6 milioane de cazuri de COVID-19 la nivel mondial.

In urmatorul episod Doctor MIT va voi spune care sunt semnele care ne spun ca pacientul nu o duce bine, si ce din ceea ce facem, ne va agrava enorm conditia daca ar fi sa ne infectam cu coronavirus.

Pana data viitoare, spalati-va pe maini si folositi masti sau viziere atunci cand sunteti in aglomeratie.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

capul capusei
Anterior
Asa se indeparteaza corect capul capusei din piele!
obezitatea, COVID-19,
Urmator
Obezitatea si lupta cu COVID-19

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

COVID-19 si distantarea sociala