CORONAVIRUS: cum se transmite, mortalitate si solutii.

CORONAVIRUS: cum se transmite, mortalitate si solutii.

Coronavirus

CORONAVIRUS: cum se transmite, morbiditate, mortalitate si solutii.

Descopera informatii valoroase despre Coronavirus in urmatorul episod!

Informatiile esentiale despre coronavirus intr-o mare de fabulatii, apeluri la linistire ori panica legata de coronavirus (COVID-19).

Inafara de "CORONAVIRUS: cum se transmite, morbiditate, mortalitate si solutii."

Te-ar mai putea interesa si

- tags: Coronavirus, epidemie, virus, boli infectioase, vaccinare, mortalitate, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aduc in fata voastra cele mai noi terapii si informatii medicale!

Astazi continuam sa aflam adevarul despre coronavirus. In episodul anterior am aflat ca, in baza datelor preliminare, acesta are o rata de mortalitate de circa 2% fata de 0,095 a virusului gripal sezonier adica este cu 2,000% mai letal. Este posbil ca aceasta cifra sa fie ceva mai blanda pe masura ce vom reusi sa diagnosticam mai bine aceasta infectie si vom descoperi ca de fapt numarul celor infectati este mai mare dar neraportat, de exemplu. Insa si daca am injumatati mortalitatea coronavirusului, un virus de 10 ori mai letal decat o banala gripa, este ceva uluitor.

Va promiteam ca va spun care este adevaratul motiv pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii a luat in considerare inca din ianuarie 2020 declararea unei pandemii si motivele pentru care, in aceeasi luna, China a izolat Wuhan si alte 4 orase de restul lumii punand 58 de milioane de persoane intr-un univers limitat, fara transport public si cu minimum de servicii publice.

Frica planetei este legata de transformarea unui virus aviar sau porcin intr-unul uman cum s-a intamplat acum 100 de ani cand gripa spaniola a ucis 20 de milioane de oameni. Desi se pare ca cifrele reale se situeaza intre 50 si 100 de milioane. O atare situatie ar fi o catastrofa si ar bloca schimburile comerciale, culturale si nu numai pe intreaga planeta.

Frica planetei vis-a-vis de Coronavirus

Iar aceasta frica pare a avea o baza reala si chiar mai agravanta: se pare ca virusul a mutat de la o clasa de animale diferita de mamifere si de pasari si anume de la reptile! AND-ul virusului arata in prima instanta ca acesta provine de la serpi. O analiza mai recenta spune ca ar proveni de la lilieci. Cine stie, poate ca acestia au luat gripa de la serpi…

Lasand gluma la o parte, daca avem de a face cu o asemenea mutatie, nu este nevoie sa va spun eu ca e grav. Iar mai serios este faptul ca cifra preliminara a mortatilitatii este un pic sub cea intalnita in infectia cu virusul gripei spaniole. De fapt aceasta incearca sa evite medicii: repetarea gripei spaniole. Pentru ca, daca s-ar pastra morbiditatea si mortalitatea, in conditiile in care populatia planetei era mai mica de 2 miliarde oameni. Dar pana la 50 de milioane au murit atunci, aceasta inseamna ca potentialul de pierderi de vieti omenesti astazi se ridica la:

  1. milion si jumate de morti 2
  2. 15 milioane
  3. 150 de milioane sau
  4. Un miliard si jumatate de oameni ar putea sa dispara de pe fata pamantului

Ultima varianta de raspuns este incorecta pentru ca o mortalitate de pana la 25-30% ar fi asociata cu variola, pe care am avut grija sa o eradicam. Raspunsul corect insa este al treilea: 150 de milioane este egal cu numarul de victime din cel de-al Doilea Razboi Mondial, inmultit cu 2!

Informati-va mai atent inainte de a trage concluzii despre acest virus

Va sigur ca nu vreti asa ceva! De aceea ma infioara si ma ingrijoreaza faptul ca societatea fie merge intr-o directie de totala panica: vaccinurile provoaca autism, fie intr-o zona de totala relaxare: coronavirusul este o exagerare…

Observ ca nici una dintre vocile ce s-a facut auzite puternic in media romaneasca nu a abordat cel mai relevant indicator atunci cand analizezi o boala contagioasa. Acesta se scrie R si 0 si indica cate persoane vor fi infectate mai departe de catre un bolnav. Cand cifra se afla sub 1, infectia se va autolimita adica se va stinge. Cand este mai mare de 1, probabil se va raspandi. Dar cand trece de 2 sau 3, sigur avem o problema.

Care credeti ca este valoarea indicatorului pentru determinarea raspandirii coronavirusului?

  1. mai mic de 1
  2. Un pic peste 1
  3. intre 2,24 si 3,58 sau
  4. peste 14

Conform informatiilor din februarie 2020, cifra se situeaza intre 2 24 si 3 58. Ceea ce pare a fi peste indicatorul de contagiozitate a gripei spaniole…

Pentru cunostintele voastre, gradul 14 de contagiozitate exista, este cel mai mare dintre toate bolile si apartine rujeolei. Acum intelegeti cat de grava este ignoranta. Cea mai contagioasa boala de pe pamant este cea impotriva careia nu ne mai vaccinam copiii…

In concluzie:

Pe scurt: avem de a face cu o infectie virala cu un grad de contagiozitate similar cu al virusului HIV ori Ebola doar ca nu trebuie sa facem sex ca sa il luam: este suficient sa ne stranute cineva in fata. Cum vi s-ar parea daca infectia HIV s-ar transmite asa? Evident, nu vorbim de aceeasi mortalitate sau de gravitate a bolii insa sa nu uitam ca, datorita usurintei transmiterii pe cale aeriana, potentialul numar de infectati este gigantic.

Prin urmare, daca vrem sa oprim aceasta posibila Gripa Spaniola 2, trebuie sa evitam transportul in comun sau, daca nu putem, sa purtam masca dintr-acelea ce se pot mula pe saua nasului si sa ne spalam pe maini ori de cate ori avem ocazia.

Pana data viitoare, intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

sedinte, meetinguri, conferinte,
Anterior
Solutii sanatoase la sedinte, meetinguri sau conferinte
vitaminele
Urmator
Cineva a ucis vitaminele B10, B11, F, G, H, I si J.

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

CORONAVIRUS: cum se transmite, mortalitate si solutii.